magazijnstelling keuren

Magazijnstelling keuren

Magazijnstelling keuren voor een veilige werkomgeving

Een magazijnstelling laten keuren is belangrijk voor het creëren en behouden van een veilige werkomgeving. Het laten keuren van de stellingen in het magazijn is verplicht en dient periodiek te gebeuren aan de hand van een keuringsformulier. Maar door wie laat u een magazijnstelling keuren en wat staat er precies op zo’n checklist voor magazijnstellingen?

Door wie laat u een magazijnstelling keuren?

Opslagsystemen en stellingen van staal die op een mechanische manier van ballast worden voorzien hebben een keuringsplicht. De periodieke keuring moet uitgevoerd worden door een daartoe bevoegd persoon. Deze keurmeester voor magazijnstellingen werkt bij voorkeur onafhankelijk hoeft geen extern persoon te zijn mits aan de juiste voorwaarden voldaan wordt.

Checklist voor magazijnstellingen uitgevoerd door een keurmeester

De keuring wordt minimaal eenmaal per jaar uitgevoerd met behulp van een checklist voor magazijnstellingen. Dit rapport bestaat uit een aantal controlevragen die helderheid geven over zaken als het gewicht van de ballast op de stellingen ten opzichte van het maximale laadgewicht en het toegestane gewicht per ligger.

Ook wordt er gecontroleerd of alle borgpennen intact zijn en worden gebruikt. Als de keuring van de magazijnstelling is voltooid, schrijft de keurmeester een inspectierapport uit die voldoet aan de NEN-EN 15635 norm. Als u een magazijnstelling laat keuren, voorziet de keurmeester deze checklist vaak ook nog van een veiligheidsadvies.

Waarom is het laten keuren van magazijnstellingen belangrijk?

Vrijwel elk magazijn is voorzien van stellingen. Legbord-, doorrol-, pallet- en inrijstellingen worden veel gebruikt in het magazijn. Deze magazijnstellingen zijn geschikt voor het dragen van producten met een omvangrijk gewicht. Om de veiligheid van uw werknemers op de werkvloer te kunnen waarborgen, is goed onderhoud en controle op de staat van de stellingen echter wel noodzakelijk.

Kleine gebreken of achterstallig onderhoud kunnen namelijk eenvoudig leiden tot onveilige situaties in het magazijn en voor uw werknemers. Door een magazijnstelling periodiek te laten keuren voldoet u als werkgever niet alleen aan de geldende keuringsplicht, maar voorziet u uw werknemers ook van een veilige én goed onderhouden werkomgeving.

Informatie offerte voor keuring aanvragen

VeiligheidsInstituut Nederland BV is gespecialiseerd in magazijnstellingkeuring. Onze deskundige en ervaren keurmeesters zijn TÜV-gecertificeerd voor het uitvoeren van de keuring van magazijnstellingen volgens deze normering.

Via onderstaand formulier kunt u informatie en een offerte voor de keuring aanvragen.  Meer informatie of advies?

  Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.   Ook interessant

   BHV
   VGM Checklist Aannemers
   TÜVRheinland Certified
   NEN normering