WhatsAppWhatsApp ons

Reparatie magazijnstellingen

Onderhoudswerkzaamheden en reparatie magazijnstellingen

Als er schade is ontstaan in uw magazijn, is directe reparatie van magazijnstellingen van groot belang voor de veiligheid van uw medewerkers. Eventuele schade beoordelen wij op basis van NEN-normeringen en Nederlandse Praktijkrichtlijnen. Deze normering geeft aan of herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.
Let op! Het draagvermogen van uw magazijnstellingen kan drastisch veranderen als staanders en liggers gedeukt of vervormd zijn.

Onderhoud

Als organisatie kunt u er ook voor kiezen om periodiek, bijvoorbeeld twee maal per jaar, de magazijnstellingen te laten onderhouden. Dat is verstandig omdat verschillende onderdelen van uw magazijnstellingen (ongemerkt) kleine schades kunnen oplopen:

 • Keilbouten, aanrijbescherming en borgpennen kunnen tijdens werkzaamheden los komen te zitten of beschadigen
 • Staanders kunnen getordeerd raken
 • Liggers kunnen los raken (onlangs de borgpen)
 • Enzovoorts

Hierdoor is de kans op een onveilige situatie groter. Door het juiste onderhoud te plegen aan uw magazijnstellingen kunt u voorkomen dat kleine schades grotere gevolgen (en kosten) hebben.

Vakkundige monteurs

U kunt ervoor kiezen om reparatie- & onderhoudswerkzaamheden vakkundig te laten uitvoeren door onze montageploeg. Zij voeren wekelijks werkzaamheden, op vakkundige en professionele wijze uit, waarbij altijd de montagerichtlijnen van uw magazijnstellingen worden gerespecteerd. Al onze monteurs zijn VCA-gecertificeerd, technisch opgeleid en zijn uitgerust met de juiste arbeidsmiddelen om de reparatie op een correcte wijze uit te voeren.

Reparatie magazijnstellingen verschillende merken

Onze montageploeg is bekend met het repareren en onderhouden van vele merken, zoals Nedcon, Jungheinrich, Stow, AR Arrestant, Dexion, OHRA, Esmena en Schaefer. Heeft u verschillende merken stellingen staan, dan is dit voor ons geen enkel probleem. VeiligheidsInstituut Nederland BV is een merkonafhankelijke organisatie en heeft contact met de meeste leveranciers van magazijnstellingen. Indien gewenst kunnen materialen, voor het uitvoeren van de reparatiewerkzaamheden, rechtstreeks via ons besteld worden bij de fabrikant van uw magazijnstellingen.

Planning werkzaamheden voor reparatie magazijnstellingen

De planning van de werkzaamheden worden afgestemd op uw logistieke proces zodat deze zo min mogelijk ‘overlast’ veroorzaken. Werkzaamheden kunnen overdag, ’s avonds en in de weekenden worden ingepland.

Vragen of twijfels over de veiligheid?

Heeft u vragen of twijfelt u aan de veiligheid van uw magazijnstellingen? Bel of mail ons om er zeker van te zijn dat ook uw magazijnstellingen voldoen aan de eisen die worden omschreven in de Arbowet.

Offerte aanvragen


  Meer informatie of advies?

  Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.   BHV
   VGM Checklist Aannemers
   TÜVRheinland Certified
   NEN normering