WhatsAppWhatsApp ons

Keuren magazijnstellingen verplicht

Wetgeving keuring stellingen

Natuurlijk wilt u als ondernemer geen onveilige situaties in uw bedrijf. Uw werknemers verdienen een veilige werkplek en ook uw bedrijf als geheel is gebaat bij een bedrijfsvoering zonder ongelukken. Indien er in het bedrijf een magazijn aanwezig is met tussenvloer (entresol) of magazijnstellingen bevindt dan zorgt dat voor een extra risicofactor. Magazijnstellingen moeten vanuit de wetgever dan ook voldoen aan allerlei kwaliteitseisen. Ook het keuren van magazijnstellingen is dan ook vaak verplicht.

Maar het ene magazijn is natuurlijk het andere niet. De afmetingen, gewichten, werkwijze en het soort product dat wordt opgeslagen bepalen mede de eisen die er aan magazijnstellingen gesteld worden.

Wanneer is keuring stellingen verplicht?

De verplichte keuring magazijnstellingen is vastgelegd in het Arbo-besluit art. 7.4 a. Hierin wordt het volgende gemeld:

 1. Periodieke keuring minimaal elke 12 maanden.
 2. Na schade, verplaatsing of wijzigingen in de configuratie.

NEN-norm: De NEN-EN 15635:2008 norm en de NPR 5054 omschrijven onder andere of de situatie veilig is. Deze geldt voor o.a. breedvakstellingen, palletstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen, doorrolstellingen, inrijstellingen en ook entresolvoeren.

Wij hebben de belangrijkste richtlijnen voor de verplichte keuring van magazijnstellingen op een rij gezet. Vraag hieronder onze checklist aan.

Download richtlijnen voor: keuren magazijnstellingen verplicht  Meer informatie of advies?

  Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.   BHV
   VGM Checklist Aannemers
   TÜVRheinland Certified
   NEN normering