veiligheidsinstituut-nederland

Richtlijnen belijning magazijn

In een magazijn komen personen en transportmiddelen dagelijks met elkaar in contact. Wanneer er geen of onduidelijke regels zijn vastgelegd in een verkeersplan leidt dat vroeg of laat tot gevaarlijke situaties. Zeker wanneer buitenstaanders (denk aan klanten, contractors en chauffeurs) op de magazijnvloer komen.

Markeringen en belijningen kunnen in een magazijn deze ongevallen voorkomen, maar alleen wanneer deze aangebracht zijn volgens de juiste richtlijnen en overeen komen met het verkeersplan. Is dat niet het geval, en zorgen belijningen voor onduidelijke situaties, dan kunnen ze de risico’s juist groter maken.

Voorbeeld belijning

Zelf belijning aanbrengen

Zelf belijning aanbrengen is heel goed mogelijk. Houd er wel rekening mee dat in zo’n geval ‘bedrijfsblindheid’ op kan treden. Als bedrijfseigenaar of -medewerker bent u zo goed bekend met de (ongeschreven) regels in uw bedrijf dat u sommige (wellicht gevaarlijke) situaties niet herkent.

Onze specialist kan u exact wijzen op de plekken in uw magazijn waar de belijningen nog voor onduidelijkheid of onveiligheid zorgen. Neem daarom voordat u belijning gaat aanbrengen contact met ons op. Dan lopen wij samen met u het magazijn na en weet u zeker dat u geen risicovolle situaties over het hoofd ziet.

Meer informatie of advies?

Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.    Ook interessant

    BHV
    VGM Checklist Aannemers
    TÜVRheinland Certified
    NEN normering